Fraport gaat toeslag heffen op vliegtickets

rhodos_vliegveldWie een vlucht boekt naar een één van de veertien regionale luchthavens in Griekenland die sinds kort onder beheer staan van de Duitse luchthavenexploitant Fraport, moet een extra toeslag van 13 euro betalen.

De toeslag gaat gelden voor alle tickets naar de luchthavens van Aktio, Kavala, Thessaloniki, Kerkyra, Chania, Kefalonia, Kos, Lesbos, Mykonos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos en Zakynthos. De heffing is een van de voorwaarden uit de concessieovereenkomst tussen Fraport en de Griekse overheid.

Volgens die overeenkomst kan Fraport de toeslag ongeveer vier jaar handhaven. In die periode moet het bedrijf 330 miljoen euro investeren in de veertien luchthavens. Daarna kan de Duitse luchthavenexploitant de heffing op de tickets verhogen naar 18 euro. De toeslag wordt door de luchtvaartmaatschappijen geïnd en maandelijks overgemaakt naar Fraport. De opbrengsten zullen worden gebruikt voor de modernisering en ontwikkeling van de luchthavens,

Volgens de krant ProtoThema moeten passagiers die binnen het Schengengebied reizen momenteel een toeslag van 12 euro betalen op de regionale luchthavens. Voor sommige bestemmingen buiten de Schengenzone is die heffing 22 euro.

Fraport kreeg vorig jaar toestemming om, samen met zijn Griekse partner Copelouzos, veertien regionale luchthavens in Griekenland tot 2055 te exploiteren. Het consortium betaalt elk jaar 23 miljoen euro huur en investeert 330 miljoen euro in het opknappen van de vliegvelden. De modernisering van de luchthavens moet voor 2020 gebeuren.

De verkoop van staatseigendommen is een belangrijke eis van de internationale geldschieters bij het verstrekken van de steunprogramma’s aan Griekenland.

Advertenties

One Response to Fraport gaat toeslag heffen op vliegtickets

  1. […] Fraport gaat toeslag heffen op vliegtickets […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: