EU: Te weinig progressie bij Griekse hervormingen

bezuinigingen_grGriekenland heeft in augustus erg weinig vooruitgang geboekt met de beloofde hervormingen en bezuinigingen. Dat heeft een hoge ambtenaar van de Euroese Unie gezegd tegen de Griekse krant Kathimerini.

Een tijdige invoering van de hervormingen, nog voor de tweede beoordeling van het derde noodpakket, kan volgens de EU-functionaris zorgen voor een ‘positieve dynamiek’. In het najaar beoordelen de internationale schuldeisers hoe ver de Griekse regering is gevorderd met de hervormingen.

Eurocommissaris Pierre Moscovici (Economische en Monetaire Zaken) en de Griekse ministers Euclides Tsakalotos (Financiën) en Giorgos Stathakis (Economische Zaken) kwamen gisteren bijeen. Zij zijn het erover eens dat de tweede beoordeling van het steunpakket zo snel mogelijk afgerond moet worden, zodat de partijen kunnen gaan praten over de Griekse schuld en de deelname van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan het steunprogramma.

Het IMF draagt nu niet bij aan het Griekse programma en wil alleen instappen als er serieus werk wordt gemaakt van schuldverlichting voor Griekenland. De meeste eurolanden, Duitsland voorop, voelen daar helemaal niets voor. Wel kwamen ze overeen dat Griekenland na afloop van het huidige steunprogramma in 2018 schuldverlichting krijgt.

Premier Alexis Tsipras zei eerder deze week te rekenen op die schuldverlichting. “Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze partners hetzelfde”, aldus Tsipras. “We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.”

Advertenties

One Response to EU: Te weinig progressie bij Griekse hervormingen

  1. […] EU: Te weinig progressie bij Griekse hervormingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: