Tsipras verwacht schuldenverlichting van EU

tsipras_2De Griekse regering verwacht dat de Europese Unie zich aan haar belofte houdt om met schuldenverlichting te komen. Dat zei premier Alexis Tsipras in een interview met Realnews.

Volgens Tsipras ‘slaapwandelt de EU richting de afgrond’ door vast te houden aan het strenge bezuinigingsbeleid dat de kloof tussen de lidstaten heeft vergroot.

In het najaar bekijken de internationale schuldeisers van Griekenland hoe het staat met de hervormingen die Athene moest doorvoeren om aanspraak te kunnen maken op geld uit het steunprogramma. “Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze partners hetzelfde”, zei Tsipras. “We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.”

Het Internationaal Monetair Fonds heeft aangegeven dat de eis van een begrotingsoverschot van 3,5 procent in 2018 niet reëel is. Het IMF wil de eisen versoepelen, maar onder meer de Duitse regering wil vasthouden aan de strenge voorwaarden die aan de noodleningen zijn gesteld.

Advertenties

2 Responses to Tsipras verwacht schuldenverlichting van EU

  1. […] Tsipras verwacht schuldenverlichting van EU […]

  2. […] Alexis Tsipras zei eerder deze week te rekenen op die schuldverlichting. “Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: