Zes gewonden bij bosbrand op Chios

chios_bosbrand_26082016Zes inwoners van het dorp Sidirounta op Chios zijn gewond geraakt bij een felle bosbrand die op het eiland woedt. Dat zei burgemeester Manolis Bournous tegen persbureau AMNA.

Vier mensen werden met lichte brandwonden in het ziekenhuis op het eiland behandeld. Twee vrouwen liepen zware brandwonden op, een van hen heeft brandwonden op 70 procent van haar lichaam. Zij zijn met een legerhelikopter overbracht naar een ziekenhuis in Athene.

Het vuur ontstond kort na middernacht en woedt tussen de dorpen Sidirounta, Katavasi en Managros, in het noordwesten van het eiland. Sidirounta werd geëvacueerd omdat het vuur de huizen bereikte. Volgens lokale media ontstond er paniek toen tientallen auto’s op het dorpsplein waren ingesloten door het vuur, oudere inwoners proberen via voertuigen van de gemeente het dorp te ontvluchten.

De sterke wind (windkracht 7) bemoeilijkt het blussen; 28 brandweerlieden, twee helikopters en 37 lokale vrijwilligers proberen de vlammen te bedwingen.

Vorige maand woedden er ook al felle bosbranden in het zuidwesten van Chios. Een groot deel van de mastiekbomen ging bij die branden verloren.

One Response to Zes gewonden bij bosbrand op Chios

  1. […] Zes gewonden bij bosbrand op Chios […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: