Woningverhuur via Airbnb wordt belast

AirbnbWie in Griekenland zijn privéwoning verhuurt via online platforms als Airbnb en Ηomeaway, moet over de huurinkomsten belasting gaan betalen. De Griekse regering verwacht daarmee miljoenen in de schatkist te krijgen. Dat schrijft de krant Ethnos.

De belasting, drie procent van de huurprijs, zal tijdens de (online) transactie worden ingehouden en moet door de verhuurder vervolgens worden betaald aan de belastingdienst.

Nu wordt de private online verhuur van huizen door particulieren nog niet gecontroleerd en dat zou de staat jaarlijks 270 miljoen euro aan belastinginkomsten kosten. Met het nieuwe plan gaan voor het tijdelijk verhuren van (een deel van) hun huis dezelfde regels gelden als voor het runnen van een bedrijf.

Heel wat verhuurders ‘vergeten’ nu op te geven hoeveel ze precies(bij) verdienen met het aanbieden van hun eigen woning op Airbnb. Vanaf september zal de Griekse regering elke vakantiewoning in het land gaan registreren. Verhuurders van (vakantie)woningen die niet in het register staan, kunnen dan rekenen op een boete.

Volgens Ethnos worden jaarlijks zo’n 30.000 woningen, appartementen en vakantiehuizen in Griekenland verhuurd via digitale platforms zoals Airbnb. De meeste aangeboden woningen bevinden zich in Athene. Het aanbod varieert van een kleine kamer in het centrum met een uitzicht op de Acropolis tot een luxe penthouse met zwembad en zeezicht.

Airbnb is een online marktplaats voor de tijdelijke verhuur van privé-accommodaties, tegen redelijk betaalbare prijzen. Op de website, die in 2008 werd opgericht, zijn meer dan twee miljoen woningen, kamers en appartementen in 33.000 steden over de hele wereld te vinden.

Advertenties

One Response to Woningverhuur via Airbnb wordt belast

  1. […] Woningverhuur via Airbnb wordt belast […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: