Grieks zeilduo verovert olympisch brons

470Zeilen_OSrioHet Griekse zeilduo Panagiotis Mantis en Pavlos Kagialis heeft op de Olympische Spelen de bronzen medaille gewonnen in de 470- klasse.

Tijdens de races in Marina da Gloria verzamelden ze in totaal 58 punten. Na tien races stonden de Grieken op plaats twee. In de medalrace eindigden ze als tiende en laatste,  dat bleek voldoende om het brons te veroveren.

Het goud ging naar Sime Fantela en Igor Marenic uit Kroatië (43 punten). Het Australische duo Mathew Belcher en Will Ryan pakte zilver met evenveel punten als de Grieken.

Mantis en Kagialis, die sinds 2008 een team vormen, wonnen de achtste olympische medaille in de geschiedenis van het Griekse zeilen. Het is de tweede medaille in de 470-klasse, tijdens de Spelen van Athene in 2004 pakten Sofia Bekatorou en Emilia Tsoulfa het goud.

Griekenland heeft op de Spelen van Rio tot dusver vijf medailles gewonnen. Langeafstandzwemmer Spiros Gianniotis won zilver op de 10 km, turner Eleftherios Petrounias won goud aan de ringen en schutter Anna Korakaki veroverde brons (10 meter luchtpistool) en goud (25 meter sportpistool).

Advertenties

3 Responses to Grieks zeilduo verovert olympisch brons

  1. […] voor Griekenland op de Olympische Spelen in Rio. De zeilers Panagiotis Mantis en Pavlos Kagialis wonnen brons in de 470-klasse.  Langeafstandzwemmer Spiros Gianniotis won zilver op de 10 km, turner Eleftherios Petrounias […]

  2. […] Grieks zeilduo verovert olympisch brons […]

  3. […] en polsstokhoogspringster Katerina Stefanidi. Langeafstandzwemmer Spiros Gianniotis en zeilduo Panagiotis Mantis en Pavlos Kagialis pakten zilver en Korakaki veroverde ook nog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: