Schipper speedboot verdacht van dood door schuld

crash_aeginaDe bestuurder van de speedboot die gisteren een toeristenboot ramde bij het eiland Aegina is aangehouden. De 77-jarige Thrasivoulos Lykourezos, die ook de eigenaar van de boot is, wordt verdacht van dood door schuld.

Bij het ongeluk kwamen gisteren vier opvarenden van de toeristenboot ‘Antonia’ om het leven: een 5-jarig meisje en haar vader, de kapitein en nog een man. Het Griekse Openbaar Ministerie houdt de bestuurder van de speedboot verantwoordelijk voor hun dood

Bij de aanvaring raakten zestien mensen gewond, drie liggen nog in het ziekenhuis.De speedboot met vier personen aan boord stopte niet na de aanvaring en liet de slachtoffers aan hun lot over. 

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht, maar volgens ooggetuigen voer de speedboot veel te snel en deed hij geen poging om de andere boot te ontwijken. Volgens de lokale bevolking is de bestuurder van de speedboot een ervaren schipper.

Lykourezos was in 2014 voor het laatst gekeurd, wat voor een vaarbewijs op hogere leeftijd iedere drie jaar moet gebeuren. Hij zou echter gezondheidsproblemen hebben en onlangs ontslagen zijn uit een privé-kliniek in Athene, waar hij werd behandeld voor trombose.

Alexandros Lykourentzos, de advocaat en neef van de bootbestuurder, zei dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan nalatigheid. Thrasivoulos  Lykourezos moet over twee dagen opnieuw voor de rechter verschijnen.

Bij het verlaten van de rechtbank werd hij belaagd en uitgejouwd door een groep demonstranten, waaronder de moeder van de omgekomen kleuter. Ze zwaaiden met foto’s van hun overleden familieleden toen de man naar een politiewagen begeleid werd.

De Griekse minister van Maritieme Zaken Thodoris Dritsas wil dat de regelgeving voor scheepsverkeer wordt aangescherpt. Om zulke tragische ongelukken als bij Aegina in de toekomst te voorkomen, moet de mentaliteit van mensen veranderen, vindt Dritsas,

Advertenties

6 Responses to Schipper speedboot verdacht van dood door schuld

 1. […] 17/8:  Schipper speedboot verdacht van dood door schuld […]

 2. Rob Alberts schreef:

  77-Jaar en dronken?
  Hij zou beter moeten weten.

  Bezorgde groet,

  • Natascha schreef:

   Waar lees je dat de schipper dronken was?

   • Rob Alberts schreef:

    Ik meen dat dat elders bij een ander nieuwsbericht stond.

    Buiten dat hij zou beter rekening moeten houden met ander waterverkeer.

    Vriendelijke groet,

   • Natascha schreef:

    Ik heb het nergens kunnen terugvinden. Wel iets over gezondheidsproblemen van de bestuurder. Staat nu ook in het bericht. Al met al een afschuwelijk ongeluk. En waarom zijn ze niet gestopt om drenkelingen te helpen?

 3. […] Schipper speedboot verdacht van dood door schuld […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: