Vier doden door aanvaring bij Aegina

aeginaBij een aanvaring tussen een speedboot en een toeristenboot bij het eiland Aegina zijn vier doden gevallen. De boot met toeristen was onderweg van Perdika op Aegina naar een strand op het onbewoonde eilandje Moni.

De boot met toeristen, die ruim twintig mensen aan boord had, werd geramd door de speedboot en zonk. Volgens de Griekse kustwacht kwamen de Griekse kapitein van de toeristenboot, 5-jarig meisje, haar 44-jarige vader en een man bij de botsing om het leven. Vier mensen raakten gewond, waarvan één ernstig.

Particuliere boten, schepen van de kustwacht en een helikopter schoten te hulp. De gewonden werden naar een medisch centrum op Aegina gebracht en vandaar naar ziekenhuizen in Athene. Over de nationaliteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

De vier opvarenden van de speedboot bleven ongedeerd, ook de boot raakte nauwelijks beschadigd. De naar verluidt 78-jarige bestuurder van de boot werd ondervraagd om te bepalen in welke staat hij verkeerde tijdens de botsing. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

2 Responses to Vier doden door aanvaring bij Aegina

  1. […] Bij het ongeluk kwamen gisteren vier opvarenden van de plezierboot om het leven: een 5-jarig meisje en haar vader, de kapitein van de toeristenboot en nog een man. Het Griekse Openbaar Ministerie houdt de bestuurder van de speedboot verantwoordelijk voor hun dood. Bij de aanvaring raakten zestien mensen gewond, drie liggen nog in het ziekenhuis. […]

  2. […] Vier doden door aanvaring bij Aegina […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: