‘Alle vluchtelingkinderen in najaar naar school’

schoolGriekenland gaat 800 extra leerkrachten inhuren zodat alle kinderen van vluchtelingen die in Griekenland verblijven in september naar openbare scholen kunnen. Dat heeft premier Tsipras bekendgemaakt.

Minister van Onderwijs Nikos Filis schat dat het om ongeveer 22.000 kinderen gaat. “Ze moeten naar school kunnen gaan en wij zullen daarvoor zorgen.” Volgens kinderrechtenorganisatie Save the Children zijn veel kinderen in de Griekse kampen al zo’n anderhalf jaar niet naar school geweest.

Als ze in september naar school gaan, krijgen de kinderen les in Grieks en een andere taal van hun keuze. Ook krijgen ze onderwijs in andere vakken, waaronder wiskunde. Volgens Filis gaat het om een introductiejaar. Kinderen die te ver van een openbare school wonen, krijgen les in het kamp waar ze wonen.

Leraren die tijdelijk worden aangesteld spreken behalve Grieks ook Arabisch en Farsi. Hierdoor moet de integratie van de vluchtelingkinderen gemakkelijker verlopen. Uiteindelijk moeten kinderen van de vluchtelingen in een klas komen met hun Griekse leeftijdsgenoten.  In Griekenland verblijven momenteel ongeveer 57.000 vluchtelingen, de meesten zijn afkomstig uit Syrië.

2 Responses to ‘Alle vluchtelingkinderen in najaar naar school’

  1. […] ‘Alle vluchtelingkinderen in najaar naar school’ […]

  2. […] juli kondigde de Griekse overheid aan dat 22.000 vluchtelingkinderen in het najaar naar school zouden kunnen gaan. Vandaag was het hun eerste […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: