Griekse kustwacht patrouilleert bij Symi

symi_kaartDe Griekse kustwacht heeft het aantal patrouilles bij Symi opgevoerd na berichten dat Turkse militairen willen vluchten naar het eiland, dat vlak voor de kust van Turkije ligt.

Volgens geruchten wilde een groep militairen tijdens de couppoging president Erdogan in Marmaris, vlak bij Datça, ontvoeren of doden. Na het mislukken van die actie zou een groep van 25 commando’s zich in een bos hebben verschanst om later uit te wijken naar Griekenland.

Gisteren zouden rubberboten uit de Turkse stad Datça naar Symi zijn vertrokken, maar de urenlange zoektocht van de Grieken heeft niets opgeleverd. De kustwacht houdt de situatie goed in de gaten.

De acht militairen die een dag na de mislukte coup met een helikopter bij het Griekse Alexandropoulis landden, zijn veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens illegale binnenkomst. De piloot werd vrijgesproken van het overtreden van luchtvaartregels.

In afwachting van hun asielverzoek blijven ze in hechtenis. De militairen hebben asiel aangevraagd in Griekenland omdat zij door de zuiveringsgolf nu in Turkije vrezen voor hun veiligheid. Turkije wil dat Griekenland de militairen terugstuurt zodat ze terecht kunnen staan voor hun deelname aan de couppoging. De acht ontkennen iedere betrokkenheid.

Advertenties

2 Responses to Griekse kustwacht patrouilleert bij Symi

  1. Rob Alberts schreef:

    Het zal nog wel even duren totdat er meer duidelijkheid komt m.b.t. deze coup.

    Dat het ondertussen maar geen frictie tussen de 2 buurlanden zal geven.

    Vriendelijke groet,

  2. […] Griekse kustwacht patrouilleert bij Symi […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: