Varoufakis is nu ook een stripheld

Varoufakis_stripboekZijn politieke carrière was kort, maar Yanis Varoufakis spreekt nog altijd tot de verbeelding. De flamboyante Griekse ex-minister van Financiën schittert sinds kort in een stripverhaal.

In het 124 pagina’s tellende stripboek Wow!  is Varoufakis een superheld die in de strijd tegen Brussel probeert de ‘bezuinigings-Minotaurus’ te doden. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is de grote schurk in het verhaal. Het boek is een toegankelijke  (en humoristische) gids over de onderhandelingen tussen Griekenland en de internationale geldschieters.

De titel Wow! is een verwijzing naar de uitspraak van Varoufakis tijdens zijn eerste ontmoeting met de Nederlandse minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem. Na hun gezamenlijke persconferentie fluisterde Dijsselbloem zijn Griekse collega in het oor: “Je hebt zojuist de trojka vermoord”. Varoufakis reageerde daarop met de uitroep ‘wow’.

Volgens de maakster van het boek, Chryssa Ariadni Kousela, gaf Varoufakis niet alleen toestemming om gebruikt te worden in de strip maar stuurde hij ook vier handgeschreven manuscripten op. Een kopie van die manuscripten is achterin het boek opgenomen.

Vorig jaar ging een video van een Duitse tv-show met de titel ‘V for Varoufakis’ viral. In het filmpje maakte de Griekse ex-minister als een soort Terminator korte metten met zijn Europese tegenstanders.  Ook waren er op internet diverse memorabilia te koop met de afbeelding van Varoufakis.

5 Responses to Varoufakis is nu ook een stripheld

  1. […] Varoufakis is nu ook een stripheld […]

  2. Alex schreef:

    een stripfiguur, geen stripheld.

  3. Afke schreef:

    Kan ik dat stripboek ergens bestellen??

  4. […] Varoufakis is nu ook een stripheld […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: