Oude koopvaardijschepen gevonden bij Delos

delos_duikTijdens een expeditie bij het eiland Delos hebben onderwaterarcheologen de wrakken van zeven oude koopvaardijschepen geïdentificeerd.

De overblijfselen van de schepen werden gevonden tussen Delos en Rhenia. Het gaat om vijf wrakken uit de laat-Hellenistische periode, een wrak uit de Romeinse periode en een schip dat bouwmaterialen (voornamelijk leisteen) aan boord had.

“Deze bevindingen tonen aan dat Delos een snelle economische groei doormaakte na 167 voor Christus, toen de Romeinen het eiland veranderden in een commerciële enclave die de oostelijke en westelijke Middellandse Zee met elkaar verbond”, aldus de verklaring van het Griekse Ministerie van Cultuur. Bovendien was het kanaal tussen Delos en Rhenia een belangrijke zeeroute.

De archeologen deden  nog andere ontdekkingen bij Delos: 35 kilometer ten noordwesten van de baai van Skardana vonden ze het wrak van een schip uit de laat-Hellenistische periode. Op een diepte van minder van vijf meter voor de kust van het eiland werden restanten ontdekt van enkele muren, fragmenten van een kolom en een fundering van grote platen die waarschijnlijk onderdeel waren van een oude haven.

Klik op de foto’s voor een groter exemplaar

 

Advertenties

One Response to Oude koopvaardijschepen gevonden bij Delos

  1. […] Oude koopvaardijschepen gevonden bij Delos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: