Armoede in Griekenland blijft toenemen

geld_minder_portemonnee

Ruim een derde van de Grieken (35,7 procent) heeft te kampen met armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit cijfers van het Griekse statistiekbureau Elstat over het jaar 2014.

De armoedegrens in Griekenland ligt op een jaarinkomen van 4512 euro voor een alleenstaande of 9475 euro voor een huishouden met twee volwassenen en twee kinderen onder de 14 jaar. In 2013 lag die grens nog op respectievelijk 4608 euro en 9677 euro.

Ook zijn er meer mensen die vanwege financiële problemen hun leningen niet meer kunnen aflossen of niet meer beschikken over basisbehoeften, zoals verwarming of een telefoonaansluiting. In 2014 ging het om 22,2 procent van de bevolking, in 2013 was dat 21,5 procent in in 2012 was het 20,3 procent.

Vorige week publiceerde DiaNEOsis, een organisatie die onderzoek en analyses uitvoert, een studie over de stijging van extreme armoede in Griekenland. Volgens het onderzoek leefde vorig jaar 15 procent, ofwel 1.647.703 Grieken, in extreme armoede. In 2011 was dat nog 8,9 procent en in 2009 bedroeg het percentage 2,2 procent.

Advertenties

2 Responses to Armoede in Griekenland blijft toenemen

  1. Rob Alberts schreef:

    Vreselijk!

    Bezorgde groet,

  2. […] Armoede in Griekenland blijft toenemen Coach vertrekt om privéredenen bij Olympiakos ‘Ambtsperiode Varoufakis kostte 100 miljard’ Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds Juncker geeft Grieken schouderklopje #greekdocs: Archief met docu’s over Griekse crisis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: