Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds

lefkas_beving17112015De Europese Commissie wil Griekenland 1.650.000 euro uit het EU-Solidariteitsfonds geven. Aanleiding voor de steun is de zware aardbeving die de Ionische eilanden trof in november vorig jaar.

Op 17 november zorgde een aardbeving van 6.1 op de Schaal van Richter voor grote schade op Lefkas.  Bij de beving vielen ook twee doden. Naschokken richtten schade aan op Lefkas en noordelijke delen van buureilanden Ithaki en Kefalonia. Wegen, havens, openbare gebouwen, huizen en toeristische gebieden werden getroffen.

Met de steun uit het EU-Solidariteitsfonds kunnen een deel van het herstel van de infrastructuur en de kosten van de noodmaatregelen worden betaald. Het steunvoorstel moet nog wel worden goedgekeurd door het Europese Parlement en de Europese Raad.

Het Solidariteitsfonds van de EU is opgericht om de EU-lidstaten en kandidaat-lidstaten te ondersteunen door financiële hulp aan te bieden na natuurrampen op nationaal of regionaal niveau. Het fonds werd opgericht na de zware overstromingen in Centraal-Europa in de zomer van 2002.

Advertenties

One Response to Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds

  1. […] vertrekt om privéredenen bij Olympiakos ‘Ambtsperiode Varoufakis kostte 100 miljard’ Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds Juncker geeft Grieken schouderklopje #greekdocs: Archief met docu’s over Griekse […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: