Juncker geeft Grieken schouderklopje

Juncker_Tsipras Griekenland is volgens Jean-Claude Juncker op de juiste weg om de crisis in het land te boven te komen. “De resultaten zijn bemoedigend”, zei de voorzitter van de Europese Commissie tijdens een bezoek aan Athene.

Het is volgens Juncker wel van belang dat Griekenland zich houdt aan het akkoord met de internationale geldschieters. Hij benadrukte dat de regering, het parlement en het Griekse volk de hervormingsplannen moeten blijven omarmen.

Vorige week zetten de ministers van Financiën van de eurolanden het licht op groen voor een uitbetaling van 7,5 miljard euro aan Griekenland. Als Athene aan nog een aantal voorwaarden heeft voldaan, zal later nog een extra uitbetaling van 2,8 miljard euro volgen.

Het bedrag, uit het Europese noodfonds ESM, is onderdeel van een derde steunprogramma van maximaal 86 miljard euro.

IMF-baas Christine Lagarde sprak nog eens haar twijfels uit over deelname aan het steunpakket ter waarde van maximaal 86 miljard euro. Volgens haar moet er eerst een oplossing komen voor de Griekse schulden, om deze ook voor de toekomst houdbaar te laten zijn.

Advertenties

2 Responses to Juncker geeft Grieken schouderklopje

  1. […] Varoufakis kostte 100 miljard’ Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds Juncker geeft Grieken schouderklopje #greekdocs: Archief met docu’s over Griekse […]

  2. […] juni zetten de ministers van Financiën van de eurolanden het licht op groen voor een uitbetaling van 7,5 miljard euro aan Griekenland. Als Athene aan nog een aantal […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: