#greekdocs: Archief met docu’s over Griekse crisis

debtocracySinds in 2010 de eerste bezuinigingsmaatregelen werden doorgevoerd in Griekenland, zijn er (online) heel wat documentaires verschenen over de gevolgen van de crisis in het land. Een aantal is nu verzameld in een archief: #Greekdocs.

Het merendeel van de documentaires bij #Greekdocs zijn onafhankelijke producties die met crowdfunding zijn gefinancierd, zoals Debtocracy (2011), Catastroika (2012), Into the Fire (2013) en Fascism, Inc. (2014). Andere docu’s, waaronder Agorá  (2015) Next Stop: Utopia (2015) en This is a Coup (2016), werden gemaakt door onafhankelijke filmmakers en journalisten.

Het archief is een doorlopend project waar momenteel 45 documentaires gestreamd of gedownload kunnen worden, 32 films zijn gratis online te bekijken.  Het project is ook te volgen via Facebook en Twitter en via de hashtag #greeksdocs kunnen er documentaires aan het groeiende archief worden toegevoegd.

Advertenties

One Response to #greekdocs: Archief met docu’s over Griekse crisis

  1. […] Armoede in Griekenland blijft toenemen Coach vertrekt om privéredenen bij Olympiakos ‘Ambtsperiode Varoufakis kostte 100 miljard’ Ionische eilanden krijgen geld uit EU-Solidariteitsfonds Juncker geeft Grieken schouderklopje #greekdocs: Archief met docu’s over Griekse crisis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: