Staking Grieks luchthavenpersoneel van de baan

kerkyra_luchthaven De aangekondigde acties van het Griekse luchthavenpersoneel zijn voorlopig van de baan. Dat heeft de vakbond voor personeel in de burgerluchtvaart (OSYPA) bekend gemaakt na een gesprek met staatssecretaris Christos Spirtzis van Transport.

Werknemers op Griekse luchthavens waren van plan om volgende week vijf dagen te staken uit protest tegen de grootschalige privatisering van regionale luchthavens.

“We hebben na het gesprek besloten om de staking op te schorten en over te gaan tot een diepgaande dialoog”, aldus de voorzitter van de vakbond.  Volgens OSYPA toonde de overheid begrip voor de zorgen van het luchtvaartpersoneel en is ze bereid om de toekomst van de luchthavens te bespreken met de vakbonden.

Het Duitse Fraport kreeg vorig jaar toestemming om, samen met zijn Griekse partner Copelouzos, veertien regionale luchthavens in Griekenland tot 2055 te exploiteren. Het consortium betaalt elk jaar 23 miljoen euro huur en investeert 330 miljoen euro in het opknappen van de vliegvelden. De modernisering van de luchthavens moet voor 2020 gebeuren.

Vakbond OSPYA is bezorgd dat de overname door Fraport leidt tot banenverlies. De Griekse overheid wil bovendien nog eens 23 luchthavens privatiseren. Luchthavens waarvoor geen overnamepartij wordt gevonden dreigen te worden gesloten. Daardoor zouden 1200 banen op de tocht staan.

De verkoop van staatseigendommen is een belangrijke eis van de internationale geldschieters bij het verstrekken van de steunprogramma’s aan Griekenland.

4 Responses to Staking Grieks luchthavenpersoneel van de baan

  1. […] Update 17 juni:  Staking Grieks luchthavenpersoneel van de baan […]

  2. […] Staking Grieks luchthavenpersoneel van de baan […]

  3. […] Fraport nam vorig jaar veertien regionale luchthavens over. Het gaat om drie luchthavens op het Griekse vasteland (Thessaloniki, Aktio en Kavala) en luchthavens op de eilanden Kreta (Chania), Corfu (Kerkyra), Kefalonia, Kos, Mykonos, Mytilini, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos en Zakynthos. De overname stuitte op veel verzet. […]

  4. […] Fraport nam vorig jaar veertien regionale luchthavens over. Het gaat om drie luchthavens op het Griekse vasteland (Thessaloniki, Aktio en Kavala) en luchthavens op de eilanden Kreta (Chania), Corfu (Kerkyra), Kefalonia, Kos, Mykonos, Mytilini, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos en Zakynthos. De overname stuitte op veel verzet. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: