Bijna 70% Grieken kan belastingen niet betalen

belastingUit een enquête van de Atheense Kamer van Koophandel en Industrie blijkt dat 69 procent van de Grieken dit jaar hun belastingen en bijdragen aan de sociale zekerheid niet kunnen betalen. Dat is 10 procent meer dan in februari 2014, toen een vergelijkbaar onderzoek werd gedaan.

Van de mensen die meewerkten aan het economische barometer-onderzoek denkt 89 procent dat de recente verhogingen van belasting en sociale premies tot een diepere recessie zal leiden. Slechts 6 procent heeft vertrouwen in het hervormingsbeleid van de Griekse regering.

Volgens het onderzoek gelooft 7 procent dat de huidige economische politiek helpt om de fiscale doelstellingen te halen. De meerderheid (78 procent) denkt dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om de economie weer op gang te krijgen.

Over de algemene economische vooruitzichten zijn de ondervraagden het grotendeels eens: 78 procent ziet het pessimistisch in, 14 procent is optimistisch en 8 procent had geen mening.

Voor de enquête  van de Atheense Kamer van Koophandel en Industrie werden (tussen 30 mei en 2 juni) 1000 personen van  18 jaar  en ouder uit verschillende delen van Griekenland ondervraagd.

In maart van dit jaar leverde een onderzoek dat werd uitgevoerd door de GSEE, de grootste vakbond in Griekenland, een vergelijkbare uitkomst op. Volgens het GSEE-rapport leeft 48 procent van de Grieken nu onder de armoedegrens, terwijl 20,9 procent niet in hun basisbehoeften kan voorzien. Onder werklozen is dit 43,4 procent.

Ook de koopkracht in Griekenland is volgens het GSEE-onderzoek  aanzienlijk gedaald. In de periode 2010-2015 daalde de koopkracht met 24,7 procent.

2 Responses to Bijna 70% Grieken kan belastingen niet betalen

  1. Rob Alberts schreef:

    Treurig!

    Bezorgde groet,

  2. […] Bijna 70% Grieken kan belastingen niet betalen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: