Brandstichting in vluchtelingenkamp Chios

brand_kamp_chios_soudaIn het vluchtelingenkamp Souda op Chios zijn gisteren relletjes uitgebroken. Ongeveer veertig asielzoekers staken vuilnisbakken in brand uit protest tegen de trage behandeling van hun aanvragen. Ook twee grote tenten in het kamp vatten vlam. Een brandweerman raakte licht gewond.

Het duurde enkele uren voor de situatie in Souda weer rustig was. Een van de vluchtelingen in het kamp dreigde zijn vrouw en kind om te brengen, schrijft Die Welt. Vier mensen werden korte tijd vastgezet door de politie.

In mei ging een groep van 50 vluchtelingen in kamp Souda in hongerstaking vanwege de traag verlopende afhandeling van hun asielaanvragen.

Op Chios wachten ongeveer 2500 vluchtelingen en migranten op de afhandeling van hun asielaanvraag. Door gebrek aan personeel verloopt de verwerking van de aanvragen erg langzaam. De meeste migranten zullen in het kader van het vluchtelingenverdrag tussen de EU en Turkije worden uitgezet naar Turkije.

Het is de vierde keer in een maand tijd dat in een van de vluchtelingenkampen in Griekenland rellen uitbraken door hoog opgelopen spanningen. Vorige maand was er een vechtpartij in Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens en vorige week waren er rellen in kamp Moria op Lesbos waarbij enkele gewonden vielen. Bij een vechtpartij tussen groepen migranten op Samos raakten zes mensen gewond.

Momenteel zitten er 57.458 vluchtelingen en migranten vast in Griekenland – door de EU-deal met Turkije en omdat Macedonië zijn grens heeft gesloten.

 

4 Responses to Brandstichting in vluchtelingenkamp Chios

  1. […] Brandstichting in vluchtelingenkamp Chios […]

  2. […] Brandstichting in vluchtelingenkamp Chios […]

  3. […] Momenteel zijn er 4211 mensen ondergebracht in kamp Souda, dat berekend is op slechts 1100 bewoners. De sfeer in het kamp is gespannen en er is de afgelopen maanden al een paar keer brand gesticht door de bewoners. […]

  4. […] keer zoveel mensen. De sfeer is er al tijden gespannen. De afgelopen maanden werd een paar keer brand gesticht en in november werd het kamp aangevallen door eilandbewoners die banden zouden hebben met de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: