Weer brandbommen op huis staatsminister

huis_FlambourarisOpnieuw was het huis van de Griekse staatsminister Alekos Flambouraris doelwit van een aanslag met brandbommen. Een groep van ongeveer dertig aanvallers gooiden in de vroege ochtend molotovcocktails naar de woning in de Atheense wijk Exarcheia.

Flambouraris was op het moment van het incident thuis, maar bleef ongedeerd. Wel veroorzaakten de brandbommen schade aan de gevel van het gebouw. Ook enkele geparkeerde auto’s raakten beschadigd.

Dw oning stond onder politiebescherming omdat het al eerder doelwit was van activisten. De minister noemde een van die acties een  ‘terroristische aanslag’. In november 2015 en in januari van dit jaar werden er brandbommen en stenen naar zijn huis gegooid.

Flambouraris is lid van Syriza en wordt gezien als de politieke mentor van premier Alexis Tsipras. Sinds 23 september 2015 is hij als minister van Staat verantwoordelijk voor de coördinatie van de regeringsactiviteiten.

Aanvallen op politici, banken en zakenmensen zijn niet ongewoon in Griekenland. Sinds 2010, toen de eerste bezuinigingsmaatregelen werden ingevoerd, is het aantal aanvallen op politici toegenomen.

Advertenties

One Response to Weer brandbommen op huis staatsminister

  1. […] Weer brandbommen op huis staatsminister […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: