71% daklozen Athene pas sinds vijf jaar op straat

dakloos Van alle daklozen in Athene belandde 71 procent in de afgelopen vijf jaar op straat en 21,7 procent van hen werd het afgelopen jaar dakloos. Voornaamste reden lijkt de crisis zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek van KYADA (een Atheense organisatie voor daklozenopvang) dat werd uitgevoerd in het kader van een programma voor bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Het onderzoek werd gedaan tussen maart 2015 en maart 2016.

De meeste daklozen (62 procent) zijn Grieken. De overgrote meerderheid (85,4 procent) zijn mannen en de meeste (57 procent) daklozen zijn tussen de 35 en 55 jaar oud. Bijna de helft (47 procent) belandde uiteindelijk op straat na het verliezen van hun baan. 29 procent van de daklozen wil niet verhuizen naar een daklozenopvang of andere georganiseerde faciliteit.

Minder dan de helft van de ondervraagde daklozen (41,2 procent) gaf toe drugs te gebruiken, 7,3 procent bekende alcohol te gebruiken en 2 procent gebruikt zowel alcohol als drugs.

De stad Athene heeft het afgelopen jaar bijna 9000 mensen in meer dan 3700 gezinnen geholpen met voedselbonnen. In totaal hadden de 46.156 uitgedeelde voedselbonnen voor de supermarkt een waarde van 1.850.000 euro.

Advertenties

One Response to 71% daklozen Athene pas sinds vijf jaar op straat

  1. […] 71% daklozen Athene pas sinds vijf jaar op straat […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: