Vluchtelingenkamp Idomeni moet in juni weg

open_borders_tentBegin juni moet het vluchtelingenkamp bij de Griekse grensplaats Idomeni verdwijnen. In het kamp verblijven ongeveer 11.000 vluchtelingen die zijn gestrand, sinds Macedonië in februari de grens met Griekenland sloot.

Volgens een woordvoerder van de Griekse autoriteiten is het een kwestie van weken voordat het geïmproviseerde kamp op de grens bij Macedonië leeg zal lopen. De vluchtelingen, die vaak in kleine tentjes wonen, zullen worden ondergebracht in vluchtelingenkampen die zijn gebouwd in het noorden van Griekenland.

Griekenland was oorspronkelijk van plan het kamp al in mei op te heffen. Vorige week deed de Raad van Europa, een Europese mensenrechtenorganisatie, een oproep om het geïmproviseerde kamp te sluiten als de slechte leefomstandigheden niet verbeteren.

Zes inwoners van het dorpje Idomeni, waar zo’n 150 mensen wonen, schreven vorige week een boze brief aan de Griekse minister van Veiligheid, Nikos Toskas. In de brief doen ze hun beklag over diefstallen en vandalisme door vluchtelingen en de bandeloosheid in het kamp. Ook zou de hygiënische situatie in het kamp gevaarlijk zijn.

Gisteren braken er gevechten uit tussen de vluchtelingen en de Griekse politie. Een groep van ongeveer 200 vluchtelingen probeerde een hek te forceren door er een lege treinwagon tegenaan te duwen. De politie gebruikte traangas en schokgranaten om de groep tegen te houden. De vluchtelingen gooiden vervolgens stenen naar de politie.

Gevechten in het kamp:

Advertenties

One Response to Vluchtelingenkamp Idomeni moet in juni weg

  1. […] Vluchtelingenkamp Idomeni moet in juni weg […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: