Athene wil in 2017 terugkeren op kapitaalmarkt

tsipras_alexisGriekenland wil volgend jaar weer terugkeren op de kapitaalmarkt. Dat heeft premier Alexis Tsipras gezegd in een interview met Real News.

Sinds 2014 kon Griekenland geen geld meer lenen op de kapitaalmarkt. In ruil voor hervormingen en bezuinigingen kreeg het land steun van de Europese Unie, Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. “We zullen dat steunprogramma wellicht definitief afronden, ruim voordat het afloopt in augustus 2018”, zei Tsipras.

In een interview met de krant Naftemporiki zei vice-premier Giannis Dragasakis dat hij verwacht dat er na een overeenkomst met de gedschieters 9 tot 12 miljard euro richting Athene zal komen. Dat geld zal helpen om de Griekse economie weer tot leven wekken, aldus Dragasakis.

Op 24 mei komen de ministers van Financiën van de eurogroep bij elkaar om de Griekse situatie te bespreken. Deze week werd al afgesproken dat Athene op korte termijn weer geld kan lenen uit het Europese noodfonds als er een wet wordt aangenomen die leidt tot nieuwe bezuinigingen bij het missen van de afgesproken begrotingsdoelstellingen.

One Response to Athene wil in 2017 terugkeren op kapitaalmarkt

  1. […] Athene wil in 2017 terugkeren op kapitaalmarkt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: