Aantal Griekse verkeersdoden in 2015 toegenomen

memorial_ongeluk Het aantal verkeersongelukken met dodelijke afloop in Griekenland is vorig jaar licht gestegen. In 2015 waren er negen ongelukken meer dan in 2014, dat blijkt uit een onderzoek van de Technische Universiteit van Kreta.

Het is de eerste stijging in het aantal ongelukken in achttien jaar. Vorig jaar vielen er volgens cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 1013  slachtoffers op de Griekse wegen.

De meeste ongelukken met fatale afloop gebeuren in Athene, maar er zijn ook regio’s in Griekenland waar helemaal geen verkeersdoden zijn te betreuren. In de regio Rodopi (in het noorden van Griekenland) waren er vorig jaar geen verkeersdoden. Op Lefkas vielen er zowel in 2014 als in 2015 geen doden.

Op diverse toeristische eilanden vallen volgens het onderzoek van de Universiteit van Kreta veel verkeersslachtoffers omdat de wegen niet in goede staat zijn en bedrijven auto’s en (motor)scooters verhuren aan mensen zonder geldig rijbewijs.

Na Athene vielen in 2015 de meeste verkeersdoden op de eilanden in de Dodekanesos. Op het Ionische eiland Zakynthos vielen vorig jaar negen doden in het verkeer, terwijl er in 2014 slechts een verkeersslachtoffer was.

In 2001 nam de EU het initiatief om het aantal verkeersdoden drastisch te verminderen. Sindsdien werden in alle 28 lidstaten maatregelen genomen om de verkeerssituatie in hun land veiliger te maken. Het aantal doden moet jaarlijks gemiddeld met 6,7 procent dalen.

2 Responses to Aantal Griekse verkeersdoden in 2015 toegenomen

  1. Martijn schreef:

    Flutcijfertjes, en niet meer dan cijfertjes. Volgend onderzoek: hoeveel mensen springen van een brug en overleven dit niet? Resultaat: cijfertjes. Beleid wordt daar op aangepast. Triest en lachwekkend.
    Martijn Wisman.

  2. […] Aantal Griekse verkeersdoden in 2015 toegenomen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: