Beroemde scheepswrak Zakynthos wordt opgeknapt

scheepswrak_zakynthosHet is een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland én het symbool van Zakynthos: het scheepswrak op Navagio Beach. In de 36 jaar dat het wrak op het strand ligt, heeft het flink te lijden gehad onder erosie.

Het wrak van de Panagiotis, die in 1980 in het noordwesten van het eiland aan de grond liep, ligt weg te roesten en is bedekt onder graffiti. Ook hebben bezoekers stukken van het voormalige vrachtschip afgebroken als souvenir.

Navagio Beach (Navagio betekent scheepswrak in het Grieks) is een belangrijke toeristische attractie op Zakynthos. De gemeente heeft daarom besloten om samen met de lokale technische school het wrak te restaureren, zodat het bewaard kan blijven.

“We kunnen niet toestaan dat het scheepswrak wordt vernietigd. Het is een symbool van Griekenland en wereldwijd bekend”, aldus de burgemeester van Zakynthos, Pavlos Kolokotsas.

Om het wrak te beschermen tegen de vele toeristen die het strand bezoeken, komt er een ‘discrete’ omheining. Ook worden er bodjes geplaats met informatie over het schip en komt er een strandwacht. Het is de bedoeling dat het project voor het eind van het toeristenseizoen in 2017 klaar is.

Het strand met het scheepswrak is ook het decor van de populaire Koreaanse dramaserie ‘Descendants of the Sun’. Zakynthos trekt daardoor veel toeristen uit Zud-Korea.

3 Responses to Beroemde scheepswrak Zakynthos wordt opgeknapt

 1. Martijn schreef:

  Prachtig initiatief. Zelf nooit bezocht, vrienden wel. Verdient als gestrand schip met historie bewaard te blijven. Zonder graffiti en souvenirroof. Als toeristentrekker voor Zakynthos, dient het ook zo behandeld en beschermd te worden. Met respect uiteraard van de bezoekers.
  Martijn Wisman.

 2. […] Beroemde scheepswrak Zakynthos wordt opgeknapt […]

 3. Irma schreef:

  Het is nu mei 2018 ,vandaag naar het wrak geweest maar er nog niets te zien van restauratie ,omheining en bordjes .
  Het wrak staat vol gekliederd met namen en wordt er vuil geloosd
  Zoals meer op zakynthos , hele mooie natuur maar zonde dat iedereen alles maar neer gooit .
  Gr Irma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: