Europa betaalt Griekenland nog niet uit

euro_exit Hoewel Griekenland flinke stappen heeft gezet, betalen de eurolanden voorlopig nog geen nieuw deel van het vorig jaar gesloten steunprogramma uit. Dat is de uitkomst van de extra vergadering van de Eurogroep. Wel wordt er gekeken naar mogelijkheden voor schuldverlichting voor de Grieken.

Dat het Griekse parlement gisteren akkoord ging met een pakket nieuwe bezuinigingen, stemde de Eurogroep tevreden. Volgens Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem effent dat de weg, zodat er na een eerste evaluatie op korte termijn een tranche van vijf miljard euro uit het derde steunpakket van 86 miljard kan worden overgemaakt.

Bij het overleg spraken de ministers van Financiën van de eurolanden ook af om na te gaan denken over maatregelen die de enorme schuldenberg van Griekenland op de korte, middellange en eventueel lange termijn kunnen gaan verlichten. Het zou dan gaan om een aanpassing van de looptijden van de leningen of de rente.

Dijsselbloem benadrukte dat er van kwijtschelding van de Griekse schuld geen sprake is. Ook kunnen de vorig jaar gemaakte afspraken over de van Griekenland geëiste hervormingen niet worden worden aangepast. De schuld van Griekenland bedraagt 320 miljard euro. Een officieel besluit valt tijdens de volgende vergadering van de Eurogroep op 24 mei.

Advertenties

3 Responses to Europa betaalt Griekenland nog niet uit

  1. […] Europa betaalt Griekenland nog niet uit […]

  2. […] week werd al afgesproken dat Athene op korte termijn weer geld kan lenen uit het Europese noodfonds als er een wet wordt aangenomen die leidt tot nieuwe bezuinigingen bij het missen van de afgesproken […]

  3. […] Op 24 mei komen de ministers van Financiën van de eurogroep bij elkaar om de Griekse situatie te bespreken. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: