Fotografeer (en red) een vervallen gebouw

vervallen_atheneAthene telt heel wat bouwkundige hoogstandjes die in rap tempo dreigen te verdwijnen. In een poging om een grote database van deze gebouwen aan te leggen, is er een fotowedstrijd uitgeschreven.

De fotowedstrijd ‘Griekse gebouwen in gevaar’ is het initiatief van Monumenta, een non-profit organisatie voor de bescherming van het natuurlijke, culturele en architectonische erfgoed van Griekenland en Cyprus.

Monumenta wil de architectonische schatten (huizen, kerken, industriële gebouwen, scholen) uit de periode 1830-1970 documenteren en ijvert voor het behoud van de gebouwen, zodat ze niet alleen overleven als foto.

“Duizenden gebouwen in Griekenland zijn verlaten en staan te verpauperen. Zet ze op de foto en doe mee aan de Monumenta-fotowedstrijd zodat we de bedreigde bouwkundige rijkdom van Griekenland onder de aandacht kunnen brengen en ons culturele erfgoed kunnen beschermen”, aldus de organisatoren.

Wie mee wil doen aan de competitie kan tot 16 oktober kleurenfoto’s (als jpeg-bestand) mailen naar monumentaphoto@gmail.com Op 10 november worden de winnaars bekend gemaakt. Van alle inzenden wordt een boek gemaakt.

Advertenties

2 Responses to Fotografeer (en red) een vervallen gebouw

  1. Martijn schreef:

    Nogmaals, die 6 miljard EU-geld voor Turkije had naar Griekenland moeten gaan. Bijvoorbeeld voor dit soort projecten. Griekenland staat dichter bij Europa dan Turkije. Al eeuwenlang. Evropa en Dimocratia zijn door de Grieken uitgevonden, niet, zeker niet, door de Turken.
    Martijn Wisman.

  2. […] Fotografeer (en red) een vervallen gebouw […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: