Griekse bekerfinale voorlopig uitgesteld

griekse_bekerDe bekerfinale tussen Olympiakos en AEK Athene is tot nader order uitgesteld. Vanwege een landelijke 48-uursstaking is er niet genoeg politie om het duel te laten doorgaan.

De wedstrijd stond gepland voor vandaag, maar sportminister Stavros Kontonis verbood de finale omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Het duel zou al zonder fans worden gespeeld vanwege rellen in de halve finale tussen Olympiakos en PAOK Saloniki. Alleen kinderen waren welkom op de tribunes.

Aanvankelijk zou de finale helemaal niet doorgaan, maar op last van de FIFA en UEFA moest het toernooi toch worden afgemaakt. De voetbalbonden dreigden anders Griekse clubs en het nationale elftal uit te sluiten van internationale wedstrijden.

Waarschijnlijk wordt de wedstrijd over tien dagen alsnog gespeeld. Een definitieve nieuwe datum voor de Griekse bekerfinale is nog niet vastgelegd.

AEK bereikte de bekerfinale door Atromitos uit te schakelen. Olympiakos plaatste zich automatisch omdat PAOK uit protest niet kwam opdagen voor de return van de halve finale. PAOK riskeert zware sancties door de afzegging.

Advertenties

4 Responses to Griekse bekerfinale voorlopig uitgesteld

  1. Martijn schreef:

    Lekker belangrijk. Ga het land herstellen en opbouwen.
    Martijn Wisman.

  2. […] Griekse bekerfinale voorlopig uitgesteld […]

  3. […] finale, die eigenlijk op 7 mei gepland stond, was het slotstuk van een tumultueus verlopen bekertoernooi. De Griekse overheid wilde het toernooi aanvankelijk afgelasten na rellen in de halve finale tussen […]

  4. […] rellen. Er was zelfs even sprake van dat het toernooi niet meer zou worden afgemaakt. Maar toen er internationale sancties dreigden, ging de voetbalbond toch […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: