Anonymous valt Griekse centrale bank aan

anonymous Het internationale ‘hackstivisten’-collectief Anonymous heeft gisteravond een DDoS-aanval uitgevoerd op de website van de Griekse centrale bank.

“De cyberaanval duurde een paar minuten en is succesvol afgehandeld door de beveiligingssystemen van de bank”, aldus een woordvoerder van de centrale bank. Bij een DDoS-aanval wordt een site of server bestookt met gigantische hoeveelheden data, zodat de site of dienst overbelast raakt.

Anonymous waarschuwde dat de actie het startsein is voor een grote campagne tegen nationale banken over de hele wereld. “Olympus zal vallen. Hoe toepasselijk dat Icarus zijn weg terug heeft gevonden naar Griekenland”, aldus het collectief in een video op YouTube. “Een paar dagen geleden verklaarden we dat operatie Icarus weer zou opleven. Vandaag hebben we de site van de Bank of Greece neergehaald.”

De groep zegt de komende maand nog meer financiële instellingen onder vuur te zullen nemen en noemt specifiek de New York Stock Exchange en de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk als doelwitten. Anonymous gaf eind maart al aan ‘het globale financiële systeem’ te willen aanvallen, omdat hier ‘de ware macht achter de troon’ van de wereldleiders zou liggen.

Advertenties

4 Responses to Anonymous valt Griekse centrale bank aan

  1. Rob Alberts schreef:

    Waarom in Griekenland beginnen begrijp ik niet ….

    Verbaasde groet,

  2. Natascha schreef:

    Dat vroeg ik me ook af. Misschien omdat de operatie is genoemd naar de mythologische figuur Icarus? Geen idee. Dit zeggen ze in de video: “Like Icarus, the powers that be have flown too close to the sun, and the time has come to set the wings of their empire ablaze, and watch the system their power relies on come to a grinding halt and come crashing down around them.”

  3. […] Anonymous valt Griekse centrale bank aan […]

  4. […] hackte de groepering de website van het ministerie van Justitie. Vorig jaar voerden de hacktivsiten een DDoS-aanval uit op de website van de Griekse centrale […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: