Turkije weert Griekse persfotograaf

Giorgos_MoutafisTurkije heeft de Griekse persfotograaf Giorgos Moutafis de toegang tot het land ontzegd. Hij kreeg gisteren op het vliegveld van Istanbul te horen dat hij rechtsomkeert moest maken naar Athene, meldt zijn werkgever Bild.

Volgens de Turkse autoriteiten staat de 38-jarige Moutafis op een zwarte lijst, maar waaraan hij dat verdiend heeft is niet duidelijk. Een half jaar geleden kon de freelance fotograaf, die de oorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis versloeg, nog vrij naar en door Turkije reizen.

Behalve voor Bild werkt Moutafis ook voor onder meer CNN, Reuters, Time, Al Jazeera en Newsweek. Onlangs kreeg ook de Duitse ARD-journalist Volker Schwenck ook al een inreisverbod. Daar lagen volgens de Turken ‘veiligheidsredenen’ aan ten grondslag.

Vandaag liet Turkije de Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar vrij, die een nacht vastzat omdat ze president Recep Tayyip Erdogan zou hebben beledigd. Het Duitse Openbaar Ministerie beraadt zich nog over de mogelijke vervolging van televisiekomiek Jan Böhmermann voor hetzelfde vergrijp.

Advertenties

6 Responses to Turkije weert Griekse persfotograaf

 1. […] Turkije weert Griekse persfotograaf […]

 2. Martijn schreef:

  De hoogste tijd om proleet en moslim-dictator Erdogan iedere toegang tot de EU te ontzeggen. De tentakels van dit Turkse monster reiken tot ver in Europa, inclusief Nederland en Duitsland.
  Stop die 6 miljard euro aan Turkije om “de grenzen te sluiten”, stop visumvrij reizen voor Turken binnen de EU en vergeet iedere mogelijkheid voor toetreding tot de EU. En houd de Erdogan toejuichende Turkse gemeenschap in Nederland onder de duim. Ga anders terug naar het bejubelde Turkije, maar kom onze samenleving niet verpesten.
  Aan Erdogan: Weet u nog dat u in November 2015 een Russische SU-24 heeft laten neerschieten? Ruzie met Putin, toen. En nu? Twee dictators op 1 kussen?
  Arme tandeloze EU. Besef dat Griekenland EU en Nato partner is. Hopelijk bereikt Turkije die status nooit.
  Martijn Wisman.

  • Berry Dekker schreef:

   Helemaal mee eens Martijn. Voor 6 miljard euro kan Europa de marine van alle landen toch wel inzitten om de stroom vluchtelingen tegen te houden, inclusief een groot hek tussen Griekenland en Turkije.

   • Martijn schreef:

    Die 6 miljard euro kunnen beter aan Griekenland besteed worden, waar menselijkheid hoog in het vaandel staat en tentoongespreid wordt door de bevolking Ondanks financiële en economische malheur.
    Isoleer Erdogan volledig en annuleer het EU-Turkije akkoord direct en totaal. De vluchtelingen komen wel weer binnen via Lampedusa en Italië.
    Zet Erdogan en “zijn” Turkije buitenspel, inclusief zijn in Nederland verblijvende aanhang.
    Terug naar jullie ideale staat. Waarom trouwens hier gekomen?
    Wat een verschil met de vele, hier al jaren verblijvende Indiërs, Indonesiërs, Chinezen, Vietnamezen, Filippino’s, Japanners en nog vele anderen die wèl onze samenleving hebben aanvaard.

    Dictators verstaan alleen een harde aanpak. Helaas hebben de softies in Brussel en Den Haag daar “geen oer-Hollandse kaas” van gegeten.
    Martijn Wisman.

   • Berry Dekker schreef:

    Ik woon al jaren in Griekenland. En het is niet voor niets dat De Grieken al eeuwen lang de Turken niet vertrouwde.

  • Ton Boxem schreef:

   Turkije zit al in de NAVO. Dat was indertijd anti-Sovjet politiek. En intussen provoceert het al jaren “bondgenoot” Griekenland met schendingen van het Griekse luchtruim en de Griekse wateren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: