Griekse fotografen winnen Pulitzer Prize

pulitzerDrie Griekse fotografen die werken voor persbureau Reuters hebben een Pulitzer Prize in de categorie Breaking News-fotografie gewonnen. Ze kregen de prijs voor het in beeld brengen van de tocht van Syrische vluchtelingen ‘over onzekere grenzen naar onbekende bestemmingen’.

Teamleider Yannis Behrakis en zijn twee jongere collega’s Alkis Kosntantinidis en Alexandros Avramidis werden geprezen om hun foto’s waarmee ze het menselijke element van de vluchtelingencrisis vastlegden.

“We hebben de wereld laten zien wat er aan de hand is en de wereld bekommerde zich er om. Het liet zien dat humaniteit nog steeds bestaat”, zei Behrakis in een reactie tegenover de Griekse krant Kathimerini. “We hebben deze onfortuinlijke mensen een stem gegeven. Met een Pulitzer voelen we dat ons werk professioneel erkend is.”

De Pulitzer Prizes, de hoogste journalistieke eer in de VS, worden jaarlijks uitgereikt door de Columbia University. Dit jaar werden de prijzen voor de  honderdste keer uitgereikt.

Fotojournalist Yannis Behrakis werd eerder al uitgeroepen tot The Guardian Fotograaf van het jaar 2015. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn verslaggeving over de twee grootste verhalen van het afgelopen jaar: de Europese vluchtelingencrisis en de financiële malaise in Griekenland.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

2 Responses to Griekse fotografen winnen Pulitzer Prize

  1. […] Griekse fotografen winnen Pulitzer Prize […]

  2. […] met twee andere Griekse fotografen die werken voor persbureau Reuters won Behrakis in 2016 de Pulitzer Prize in de categorie Breaking News-fotografie. Ze kregen de prijs voor het in beeld brengen van de tocht […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: