Voedseltekort in vluchtelingenkamp Lesbos

moria_lesbos_2Er is onvoldoende eten voor vluchtelingen die vastzitten op Lesbos. Dat blijkt uit notulen van hulpverleners van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die de NOS in handen heeft gekregen.

‘Tekorten aan voedsel blijven de belangrijkste zorg. Ook de toegang tot voedsel voor de allerzwaksten’, staat in de notulen van een vergadering die op 4 april werd gehouden.

Kamp Moria op Lesbos herbergt momenteel 3100 vluchtelingen, terwijl het kamp berekend is op 2000 mensen. Nadat het akkoord tussen Turkije en de EU in werking trad, is het aantal mensen in het opvangkamp toegenomen. Ze verblijven daar in afwachting van hun terugzending naar Turkije.

De UNHCR noemt de situatie in kamp Moria nijpend. Het Griekse leger is verantwoordelijk voor de voedseldistributie en zegt dat er  dagelijks er 2400 maaltijden kunnen worden geleverd. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie zijn er berichten over lange rijen en gevechten om voedsel.

“Het is zorgelijk. Er zijn mensen en gezinnen die helemaal geen eten hebben gekregen. De bevoorrading schiet duidelijk tekort. Dat moet veranderen, zodat iedereen hierbinnen de maaltijden krijgen die ze nodig hebben”, zegt VN-woordvoerder Boris Cheshirkov tegen de NOS.

Hulporganisatie Save the Children heeft de noodklok geluid bij de Griekse regering en aangedrongen op snelle stappen om de situatie te verbeteren.

One Response to Voedseltekort in vluchtelingenkamp Lesbos

  1. […] Voedseltekort in vluchtelingenkamp Lesbos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: