AEK en Atromitos beboet vanwege supportersrellen

logo aekAEK Athene en Atromitos FC hebben flinke straffen gekregen vanwege de rellen die uitbraken bij hun treffen op 7 februari. Fans van beide clubs vlogen elkaar aan en vochten met de oproerpolitie. Atromitos won het duel met 1-0.

AEK Athene krijgt drie punten aftrek en moet een boete van 118.000 euro betalen. Ook moet de nummer twee van de Griekse Super League de eerstkomende twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

Atromitos werd bijna even zwaar gestraft. Alleen valt de boete met 71.500 euro iets lager uit, omdat bij de boete voor AEK ook kleine incidenten rond eerdere wedstrijden zijn meegenomen.

De puntenaftrek betekent dat AEK weliswaar tweede blijft, maar wel op gelijke hoogte komt met nummer drie Panathinaikos en de strijd voor een ticket in de play-offs van de Champions League weer helemaal open ligt. Olympiakos verzekerde zich al in februari van de Griekse titel.

De twee clubs kunnen nog wel in beroep gaan tegen de opgelegde straffen.

Advertenties

2 Responses to AEK en Atromitos beboet vanwege supportersrellen

  1. […] AEK en Atromitos beboet vanwege supportersrellen […]

  2. […] stilgelegd na rellen tussen Panathinaikos en Olympiakos. Ook het bekertoernooi werd vorig seizoen ontsierd door rellen. Er was zelfs even sprake van dat het toernooi niet meer zou worden afgemaakt. Maar toen er […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: