Griekenland hoopt op recordaantal toeristen

toerisme_not in crisisNu toeristen Turkije even links laten liggen vanwege een reeks aanslagen en een Russische boycot, hoopt Griekenland dit jaar op een recordaantal vakantiegangers.

Volgens persbureau Bloomberg hoopt Griekenland op 25 miljoen bezoekers, die samen goed zijn voor 15 miljard euro. Dat zijn 1,4 miljoen bezoekers meer dan in 2015, die 800 miljoen euro extra opleveren.

Volgens de voorzitter van de Griekse Toeristische Federatie (SETE), Andreas Andreadis, zullen deze zomer vooral veel Russen naar Griekenland komen omdat de Russische president Vladimir Poetin pakketreizen naar Turkije heeft verboden. Het toerismebureau verwacht dit jaar 900.000 Russische vakantiegangers die samen goed zijn voor ongeveer de helft van de omzetstijging.

Verwacht wordt ook dat de Griekse eilanden voor de Turkse kust weer aantrekkelijker worden voor toeristen als het aantal vluchtelingen de komende maanden verder zal afnemen, door het akkoord dat met Turkije werd gesloten. Vorig jaar meden veel toeristen eilanden als Samos, Kos en Lesbos vanwege de vluchtelingencrisis.

In februari luidde de Vereniging van Hoteleigenaren op Lesbos de noodklok over de grote daling in het aantal reserveringen. Ook op andere eilanden in de Egeïsche zee nam het aantal boekingen fors af. Touroperator Thomas Cook Nederland schrapte Lesbos zelfs als bestemming.

Het WTTC, een internationale bureau dat mondiaal onderzoek doet naar toerisme en zakenreizigers, verwacht dat er dit jaar ongeveer 24 miljoen toeristen naar Griekenland zullen komen. In 2015 brachten reizigers 14,8 miljard euro in het laatje in Griekenland. Dit bedrag zal in 2016 met 2,2 procent stijgen, denkt het WTTC.

Het toerisme is een van de weinige sectoren die bleef floreren tijdens de Griekse crisis. De totale bijdrage van toerisme aan het bruto binnenlands product van Griekenland was 18,5 procent – bijna het dubbele van het Europese gemiddelde.

3 Responses to Griekenland hoopt op recordaantal toeristen

  1. […] Griekenland hoopt op recordaantal toeristen […]

  2. […] de verheviging van de financiële crisis en een dreigende Grexit was 2015 een topjaar voor de Griekse toeristenindustrie. Het land trok bijna 26 miljoen buitenlandse bezoekers. Dit jaar worden er 30 miljoen toeristen […]

  3. […] Griekenland hoopt op recordaantal toeristen in 2016 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: