Hogere prijs en meer beveiliging op Acropolis

acropolis2Bezoekers van de Acropolis in Athene mogen vanaf 1 april alleen nog een kleine rugzak of handtas meenemen. Kinderwagens zijn niet meer toegestaan op de archeologische site, maar moeten in bewaring worden gegeven bij de ingang.

De regels gaan in als het zomerseizoen begint en zijn onderdeel van nieuwe veiligheidsmaatregelen, maakte de Centrale Archeologische Raad (KAS) bekend.

Ook de toegangsprijs voor de Arcopolis en diverse andere archeologische sites in Griekenland wordt in het zomerseizoen (april-oktober) verhoogd. En er zullen minder mensen gratis toegang krijgen. Volgens de KAS moeten de belangrijkste toeristische trekpleisters meer inkomsten genereren. Die prijsverhoging werd vorig jaar al aangekondigd.

In 2014 trok de Acropolis meer dan 1,6 miljoen bezoekers, bijna een derde daarvan hoefde geen entree te betalen. Het Ministerie van Cultuur wil dat aan banden leggen. Voor mensen met een krappe beurs zal de toegangsprijs in het laagseizoen worden gehalveerd.

Een kaartje voor de Acropolis gaat vanaf april 20 euro kosten, dat is 8 euro meer dan er nu betaald moet worden. De entree voor de Romeinse agora gaat van 2 naar 8 euro. De tempel van Poseidon in Sounio gaat ook 8 euro kosten (is nu 4 euro), Knossos op Kreta gaat van 6 naar 15 euro en het heiligdom van Delos gaat van 5 naar 12 euro.

Advertenties

2 Responses to Hogere prijs en meer beveiliging op Acropolis

  1. Martijn schreef:

    Goede stap. Een echt geïnteresseerde (toerist) zal zich door een hogere toegangsprijs niet laten weerhouden. Het is wel te hopen dat de extra opbrengsten ten goede komen aan de historische objecten en het betrokken personeel.
    Martijn Wisman.

  2. […] Hogere prijs en meer beveiliging op Acropolis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: