Konstantopoulou wil ‘regering omverwerpen’

Zoe Konstantopoulou Voormalig parlementsvoorzitter Zoe Konstantopoulou is van plan om haar eigen partij te beginnen met als doel de regering van premier Tsipras omver te werpen.

Konstantopoulou kondigde de oprichting van een nieuwe linkse beweging aan tijdens een exclusief interview met Alexis Papahelas op tv-zender SKAI. De 39-jarige advocate staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen en kwam in het verleden geregeld in de media vanwege felle ruzies met leden van andere partijen.

“Ik ben nu al een tegenstander van de heer Tsipras en ik zal alles doen wat nodig is om dit regime omver te werpen”, zei ze. Konstantopoulou is er ook ‘absoluut van overtuigd’ dat Tsipras al vóór de verkiezingen had ingestemd met de schuldeisers en dat er geen plan-B was.

Het kwam  tot een breuk tussen Konstantopoulou en Tsipras nadat de premier op 13 juli in Brussel een nieuwe bailout-overeenkomst met de geldschieters had getekend. “In de nacht van de onderhandelingen stuurde ik Tsipras een sms om te zeggen dat hij terug moest komen, dat hij de hoop van zoveel jonge mensen die hem vertrouwden niet moest weggooien”, aldus Konstantopoulou. Tsipras zou niet op haar sms hebben gereageerd.

Konstantopoulou stapte in augustus vorig jaar uit Syriza, uit onvrede met de deal die premier Tsipras had gesloten met de internationale geldschieters. Ze sloot zich aan bij de nieuwe partij Eenheid van het Volk van Panagiotis Lafazanis, die werd opgericht door rebellen uit Syriza.

Bij de verkiezingen van september deed Konstantopoulou mee als onafhankelijke kandidaat. Maar net als de partij Eenheid van het Volk kreeg ze niet voldoende stemmen om in het Griekse parlement te komen.

Het interview met Konstantopoulou (in het Grieks)

2 Responses to Konstantopoulou wil ‘regering omverwerpen’

  1. […] Konstantopoulou wil ‘regering Tsipras omverwerpen’ […]

  2. […] stemmen werd gekozen als parlementsvoorzitter. In september van dat jaar stapte ze uit de partij uit onvrede met de deal die premier Tsipras had gesloten met de internationale geldschieters. Konstantopoulou […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: