PAOK-fans bestormen veld tijdens bekerduel

paok_olympiakos_rellen_beker Supporters van PAOK hebben tijdens de bekerwedstrijd tegen Olympiakos het veld bestormd omdat de scheidsrechter geen penalty gaf.

PAOK-middenvelder Robert Mak werd door de doelman van Olympiakos gevloerd, maar tot grote onvrede van de spelers en supporters van de ploeg uit Thessaloniki zag de scheidsrechter er geen strafschop in. Mak kreeg wel een rode kaart vanwege protesteren. PAOK stond op dat moment met 1-2 achter in de halve finale van het bekertoernooi, met nog één minuut reguliere speeltijd op de klok.

De fans van de thuisclub bestormden daarop het veld in het Toumba-stadion. Daar raakten ze slaags met de oproerpolitie terwijl ze met fakkels en vuurwerk gooiden naar de agenten en spelers van Olympiakos.

“Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden, helaas maken we geen stappen vooruit wat betreft het terugdringen van het geweld, maar dat komt door de onacceptabele dingen die we vandaag hebben gezien”, aldus PAOK-voorzitter Ivan Savvidis, die de president van de Griekse voetbalbond opriep om af te treden.

Savvidis kondigde aan dat zijn club op 6 april de returnwedstrijd bij Olympiakos niet gaat spelen, ongeacht de straf die zal volgen. “Onze beslissing staat vast, al gooien ze PAOK uit de competitie”, zei hij. Savvidis wil dat de wedstrijd wordt overgespeeld met een buitenlandse scheidsrechter.

De Griekse voetbalbond zal waarschijnlijk een reglementaire 3-0 zege toekennen aan Olympiakos en PAOK een enorme boete opleggen. Ook kan de club uit Thessaloniki nog bestraft worden met puntenaftrek en aantal wedstrijden zonder publiek.

Supportersgeweld is een terugkerend probleem in het Griekse voetbal. Vorig seizoen werd de Griekse voetbalcompetitie drie keer stilgelegd. Aanleidingen waren supportersrellen bij Panathinaikos-Olympiakos, de dood van een supporteren het molesteren van een scheidsrechter. Eerder dit seizoen werd de derby tussen Panathinaikos en Olympiakos afgelast  vanwege rellen in en rond het stadion.

Update 3 maart:  Als reactie op de ernstige ongeregeldheden bij de halve finale tussen PAOK en Olympiakos heeft de Griekse overheid besloten een streep door het bekertoernooi te zetten. In maart 2015 werd er een wet aangenomen om de strijd tegen supportersgeweld aan te gaan. Het annuleren van sportevenementen is daarbij een van de mogelijkheden.

De staatssecretaris van sport Stavros Kontonis wilde eigenlijk dat er dit seizoen helemaal geen Grieks competitievoetbal meer te zien zou zijn geweest, maar de Super League en andere divisies gingen daarin niet mee.

7 Responses to PAOK-fans bestormen veld tijdens bekerduel

  1. […] PAOK-fans bestormen veld tijdens bekerduel […]

  2. […] bekerfinale werd geschrapt na ernstige ongeregeldheden tijdens de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos Piraeus op 2 maart. Boze fans bestormden het veld, nadat de […]

  3. […] maart besloot de Griekse voetbalbond (EPO) een streep te zetten door het bekertoernooi na rellen bij de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos. Boze fans van PAOK bestormden toen het veld omdat de […]

  4. […] bekertoernooi werd geschrapt na ernstige ongeregeldheden tijdens de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos Piraeus. Boze fans bestormden het veld nadat de scheidsrechter […]

  5. […] en wilde een buitenlandse scheidsrechter voor het duel. De heenwedstrijd tussen PAOK en Olympiakos werd op 2 maart gestaakt wegens ernstige […]

  6. […] de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Het duel zou al zonder fans worden gespeeld vanwege rellen in de halve finale tussen Olympiakos en PAOK Saloniki. Alleen kinderen waren welkom op de […]

  7. […] de laatste minuut van de wedstrijd bestormden supporters het veld omdat de scheidsrechter geen penalty gaf aan PAOK, dat met 1-2 achter stond. Ze raakten slaags met […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: