Varoufakis adviseert Britse Labour Party

varoufakis_2Yanis Varoufakis wordt adviseur van de Britse Labourpartij. Labour-leider Jeremy Corbyn onthulde dat in een interview met de Islington Tribune. Hoe die adviserende rol er uit gaat zien, is onduidelijk.

“Ik vind dat Griekenland verschrikkelijk is behandeld en dat we ze een handreiking moeten doen”, zei Corbyn. Hij vindt Varoufakis interessant, omdat de Griekse oud-minister van Financiën heeft deelgenomen aan onderhandelingen met de Europese Centrale Bank (ECB), de Europese Commissie en het IMF.

De Labour-leider zei dat hij en Varoufakis een anti-bezuinigingsbeleid voorstaan en beiden bezorgd zijn over de activiteiten en macht van de Europese Centrale Bank – ook al  maakt Groot-Brittannië geen deel uit van de eurozone.

Yanis Varoufakis was van januari tot juli 2015 minister van Financiën en hij maakte zich in die periode niet populair bij zijn Europese collega’s.  De onderhandelingen over de Griekse schuldenlast verliepen daardoor zeer moeizaam. Een dag na het referendum van 5 juli over de voorstellen van de Europese geldschieters diende hij zijn ontslag in, 

Varoufakis heeft zichzelf omschreven als een ‘onconventioneel Marxist’. Hij studeerde aan de universiteiten van Essex en Birmingham. Varoufakis beschuldigde de Europese leiders vorig jaar van ‘terrorisme’ richting Griekenland en zei dat de besparingsmaatregelen ‘zoiets zijn als proberen een zieke koe te melken door die te geselen’.

Begin deze maand presenteerde Varoufakis zijn nieuwe pan-Europese democratische beweging DiEM25. De beweging heeft slechts één simpel, maar radicaal idee: Europa democratiseren.

One Response to Varoufakis adviseert Britse Labour Party

  1. […] Varoufakis adviseert Britse Labour Party […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: