Griekenland roept ambassadeur terug uit Wenen

grieksenland_oostenrijkGriekenland heeft zijn ambassadeur uit Wenen teruggeroepen. Dat gebeurt een dag na een overleg tussen Oostenrijk en de Balkanlanden over de vluchtelingencrisis en het sluiten van de grenzen.

Griekenland was niet uitgenodigd voor het beraad en is woedend over de plannen van een aantal EU-landen om de grenzen met het noorden van Griekenland te sluiten. Volgens de Grieken kan de vluchtelingencrisis niet worden opgelost met een denkwijze, mentaliteit en initiatieven uit de 19e eeuw.

Officieel is de mededeling dat de ambassadeur in Wenen ‘voor overleg’ is teruggeroepen naar Griekenland. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kotzias is dat met het doel om de vriendschappelijke betrekkingen  tussen beide landen te beschermen.

Door de plannen van Oostenrijk en een aantal Balkanlanden dreigen veel migranten en vluchtelingen te stranden in Griekenland. Volgens Kotzias mag de ‘verantwoordelijkheid van het omgaan met de vluchtelingencrisis niet op de schouders van één land rusten’.

Premier Tsipras verklaarde gisteren in het Griekse parlement dat Griekenland tijdens de EU-top over de migratieproblematiek besluiten zal blokkeren als de lidstaten zich niet houden aan de gemaakte afspraken over een rechtvaardige verdeling van migranten. De conferentie tussen de EU en Turkije wordt op 7 maart gehouden.

In zijn toespraak voor het parlement haalde Tsipras ook uit naar Oostenrijk omdat het zonder nader overleg met Griekenland de rem heeft gezet op de stroom asielzoekers die het land willen binnenkomen.

One Response to Griekenland roept ambassadeur terug uit Wenen

  1. […] Griekenland roept ambassadeur terug uit Wenen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: