Demis Roussos krijgt museum in Nijkerk

demis_roussos Demis Roussos krijgt een eigen museum in het Gelderse Nijkerk. Het is een initiatief van Bert van Breda, sinds 1985 platenbaas en vriend van de vorig jaar overleden Griekse zanger.

Het Demis Roussos museum, dat is gevestigd in de 192TV Studio, wordt op 15 juni geopend. Op die dag zou de zanger 70 jaar zijn geworden. Zijn dochter Emily en zoon Cyril verrichten de opening.

In het museum zijn unieke foto’s, awards en diverse memorabilia te zien. Zo wordt er geprobeerd om een aantal kaftans van Roussos, die geveild werden in Londen, terug te halen. Ook komen er schermen waarop clips van de zanger worden vertoond.

Demis Roussos werd eind jaren zestig bekend met de groep Aphrodite’s Child en had zijn grootste solo-successen in de jaren zeventig en tachtig. Zijn grootste hits waren My Friend the Wind en Forever and Ever. In Nederland stond hij in december 1973 op nummer één met Schönes Mädchen aus Arcadia.

Roussos verkocht naar schatting wereldwijd ruim zestig miljoen platen en overleed in januari 2015 op 68-jarige leeftijd aan kanker.

Advertenties

One Response to Demis Roussos krijgt museum in Nijkerk

  1. […] Demis Roussos krijgt museum in Nijkerk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: