Meer vluchtelingen dan inwoners op Kastelorizo

kaart_kastelorizoHet lijkt erop dat mensensmokkelaars nieuwe routes hebben gevonden om migranten en vluchtelingen vanuit Turkije in Griekenland te krijgen. De afgelopen drie dagen arriveerden er bijna 1000 vluchtelingen op Kastelorizo.

Kastelorizo is een van de meest oostelijk gelegen Griekse eilanden en telt iets meer dan 250 inwoners. Het eilandje heeft een oppervlakte van 9 km² en ligt op ongeveer 2 kilometer van de zuidkust van Turkije.

Ongeveer de helft van de mensen die op het eilandje aankwamen zijn vrouwen en kinderen. De eilandbewoners proberen de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen, maar de grote toestroom zorgt voor problemen op het kleine eiland. De meeste vluchtelingen zullen met de veerboot naar Rhodos worden gebracht.

Volgens de lokale krant H Rodiaki moeten de vluchtelingen 2500 euro per persoon betalen aan de Turkse mensensmokkelaars voor de overtocht van de kustplaats Kas  in het zuiden van Turkije naar het eilandje Kastelorizo. Er zou volgens de krant zelfs een wachtlijst zijn.

Voor de kust van Alexandropoulis in het noordoosten van Griekenland redde een visser 68 vluchtingen ( waaronder minstens 20 kinderen en baby’s) van een overvolle rubberboot. Ze werden  aan boord van de trawler “Kapitein Fotis II” gehesen en onder begeleiding van de Griekse kustwacht veilig naar de haven van Alexandropoulis gebracht. Daar zijn de vluchtelingen overgedragen aan de havenautoriteit.

Advertenties

One Response to Meer vluchtelingen dan inwoners op Kastelorizo

  1. […] Meer vluchtelingen dan inwoners op Kastelorizo […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: