‘EU werkte aan plan Griekse schuldverlichting’

schuldverlichtingDe Europese schuldeisers van Griekenland werkten aan een plan om de schuld van Griekenland geleidelijk te verlichten. Als voorwaarde zou Griekenland dan wel aanvullende hervormingen uitvoert tegen 2022. Dat schrijft het Griekse weekblad Agora.

In eerste instantie zou het gaan om lagere rentes en langere looptijden voor de leningen. In een later stadium kunnen de aflossingen en rentebetalingen dan gekoppeld worden aan de economische groei. Maar dan moet de Griekse overheid wel eerst nieuwe hervormingen implementeren.

Volgens Agora is het plan besproken door ambtenaren van de Europese Commissie, de ECB en de grotere landen binnen de Eurozone.

Op dit moment is een schuldverlichting nog niet aan de orde. Er wordt nu voornamelijk gesproken over de eerste beoordeling van de hervormingen die Griekenland moet doorvoeren als voorwaarde van het derde steunpakket. Deze gesprekken verlopen moeizaam en het is niet duidelijk wanneer de geldschieters weer naar Athene komen om verder te praten.

Volgens Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem zijn er zorgen over de kwaliteit van de beloofde Griekse hervormingen. Zo zouden de pensioenen verder verlaagd moeten worden maar premier Alexis Tsipras voelt daar niet veel voor.

3 Responses to ‘EU werkte aan plan Griekse schuldverlichting’

 1. Rob Alberts schreef:

  De strop moet dus nog strakker aangetrokken worden?

  Bezorgde groet,

 2. Martijn schreef:

  Griekenland, geef niet te snel toe. Kijk naar de stemming in Engeland over een Brexit. Als die doorgaat heeft dat gevolgen, ook positieve, voor de gehele unie. Brussel is hier uiteraard niet blij mee.
  Martijn Wisman.

 3. […] ‘EU werkte aan plan Griekse schuldverlichting’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: