Meer huisuitzettingen door nieuwe wet

Sinds begin dit jaar zijn de regels om mensen met een hypotheekachterstand uit hun huis te kunnen zetten versoepeld. Eerst werden woningen tot een waarde van 300.000 euro beschermd tegen bankbeslag, maar dit is nu verlaagd naar 120.000 euro. Dat geldt bovendien alleen voor huishoudens die onder de armoedegrens leven.  De nieuwe regels treffen zo’n 300.000 huishoudens in heel Griekenland.

Twee van de vijf Griekse huiseigenaren kunnen door de economische crisis hun hypotheek niet meer opbrengen. Wie meer dan een maand achterloopt met betalen kan  nu door de bank al uit zijn huis worden gezet. Het aantal woningen dat door de bank wordt geveild is dan ook fors gestegen. “Mensen krijgen psychische problemen, ze worden geterroriseerd door de banken die dreigen beslag te leggen op hun huis. Het loopt uit de hand”, zegt een advocate.

Elke woensdag worden appartementen van mensen met een betaalachterstand door de  bank verkocht. Activisten proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen door potentiële kopers tegen te houden.

Versoepeling van de regels voor gedwongen huizenverkopen als huiseigenaren hun hypotheek niet betalen was een van de maatregelen die de buitenlandse geldschieters vorig jaar eisten in ruil voor een nieuwe lening.

2 Responses to Meer huisuitzettingen door nieuwe wet

  1. Rob Alberts schreef:

    Betalen hoort bij kopen of huren.
    Maar het zijn nu vooral de kleintjes die lijden.

    Wat wordt er gedaan tegen de grote oplichters?

    Bezorgde groet,

  2. […] Meer huisuitzettingen door nieuwe wet […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: