Zanger Pantelis Pantelidis (32) verongelukt

pantelis_pantelidis2De populaire Griekse zanger Pantelis Pantelidis is vanmorgen bij een verkeersongeluk in Athene om het leven gekomen. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde op de Avenue Vouliagmeni in de buurt van  Ellinikon in het zuiden van de Griekse hoofdstad. De 32-jarige zanger zou volgens Griekse media de macht over het stuur hebben verloren en met zeer hoge snelheid tegen een boom zijn gebotst. Twee vrouwen die bij hem in de auto zaten, zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Pantelidis werd in 1982 geboren in Athene en groeide op in de wijk Nea Ionia. Hij was een autodidact musicus en gaf een carrière bij de Griekse marine op voor zijn muzikale ambities. Pantelidis kreeg in 2012 bekendheid via YouTube, waar hij zijn zelfgeschreven nummers ten gehore bracht.

Pantelidis scoorde hit na hit en was – vooral onder jongeren – een van de populairste zangers in Griekenland. Bij het schrijven van zijn nummers liet hij zich inspireren door persoonlijke ervaringen en verhalen van vrienden en kennissen.

In 2012 kwam zijn eerste album ‘Alkoolikes Oi Nyxtes’ uit. Daarna volgden ‘Ouranio Toxo Pou Tou Leipane 2 Chromata’ (2013) en het dubbele album ‘Panselinos Kai Kati – Eis-Pnoi’ (2014/2015). In 2013 kreeg hij een MAD Award voor beste nieuwe artiest.

Morgen zou Pantelidis beginnen aan een reeks optredens met Despina Vandi en Kostas Martakis.

Update 28 maart:  Toxicologisch bloedonderzoek heeft uitgewezen dat Pantelidis op het moment van het ongeluk een ‘grote hoeveelheid alcohol’ in zijn bloed had. Volgens de krant To Vima had de zanger een alcoholpromillage van 1,5. Het maximum toegestane promillage is 0,5. Er werden geen sporen van andere stoffen, zoals drugs of medicijnen, aangetroffen.

5 Responses to Zanger Pantelis Pantelidis (32) verongelukt

  1. Martijn schreef:

    Wat triest om je leven na 32 jaar zo beëindigd te zien. Nu past slechts respect, medeleven en stilte.
    Martijn Wisman.

  2. […] Zanger Pantelis Pantelidis (32) verongelukt […]

  3. […]  Zanger Pantelis Pantelidis (32) verongelukt […]

  4. […] iets aan het Griekse rijgedrag zal veranderen. In februari 2016 kwam de populaire Griekse zanger Pantelis Pantelis om bij een verkeersongeluk in Athene. Hij reed veel te hard en er werden grote hoeveelheden alcohol in zijn bloed […]

  5. […] februari 2016 kwam de populaire Griekse zanger Pantelis Pantelis om bij een verkeersongeluk in Athene. Hij reed veel te hard en er werden grote hoeveelheden alcohol in zijn bloed […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: