Twee Griekse musea in de race voor EMYA-award

EMYA2016Het Archeologisch Museum van Tegea in Tripoli en het Museum van Typografie in Chania maken kans op de Europees Museum van het Jaar Award 2016 (EMYA). Samen met nog 47 andere musea zijn ze genomineerd voor de prestigieuze Europese onderscheiding.

De EMYA is een initiatief van het European Museum Forum dat sinds 1977 jaarlijks een nieuw of pas vernieuwd museum bekroont. Deze organisatie van de Raad van Europa kijkt bij de toekenning van de prijs naar de mate waarin het museum erin is geslaagd de collectie op een goede en vernieuwende manier te presenteren.

Het Archeologisch Museum van Tegea werd gebouwd in 1907 en is in 2014 grondig gerenoveerd. De collectie bevat sculpturen, inscripties, voorwerpen van klei en metaal en architectonische fragmenten die zijn gevonden op de historische site van Tegea.

Het Museum van Typografie in Chania opende in 2005 zijn deuren en is gewijd aan de levensvisie Yannis Garedakis, oprichter en hoofdredacteur van de krant ‘Chaniotika Nea’. In het museum zijn zeldzame gietijzeren drukpersen en andere objecten te zien die inzicht geven in de ontwikkeling van de (boek)drukkunst.

De winnaar van de Europees Museum van het Jaar Award wordt begin april bekend gemaakt.

One Response to Twee Griekse musea in de race voor EMYA-award

  1. […] Twee Griekse musea in de race voor EMYA-award […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: