‘Meningsverschillen EU en IMF vertragen beoordeling’

Tsipras_3Onderlinge meningsverschillen tussen de EU en het IMF zorgen ervoor dat de evaluatie van de Griekse hervormingsplannen vertraging oploopt. Premier Alexis Tsipras zegt dat in de zondageditie van de krant I Avgi

“De onderhandelingen hebben vertraging opgelopen en daar heeft niemand belang bij”, zei de premier. Volgens Tsipras heeft Griekenland begin januari de plannen voor de pensioenhervormingen naar de schuldeisers gestuurd, maar is daar tot op heden nog geen officiële reactie op gekomen.

Tsipras benadrukte dat de beoordeling van het hervormingsprogramma in de laatste fase zit en dat hij bereid is om de bijdragen van de Griekse regering aan het pensioenfonds te verhogen om het inkomen van gepensioneerden te ondersteunen.

Poul Thomson, de regionale directeur van het IMF voor Griekenland, zei vorige week dat Griekenland extra maatregelen ter waarde van 9 miljard euro moet invoeren om de begrotingsdoelstellingen in 2018 te halen. “We zien niet hoe Griekenland dat kan doen zonder verregaande bezuinigingen op pensioenen”, aldus Thomson.

Tsipras zei in het interview met I Avgi ook dat Europa geen budgettair onhaalbare doelstelllingen moet blijven bespreken. “Vooral nu het staat voor belangrijke uitdagingen zoals de vluchtelingencrisis als gevolg van het conflict in Syrië.”

One Response to ‘Meningsverschillen EU en IMF vertragen beoordeling’

  1. […] ‘Meningsverschillen EU en IMF vertragen beoordeling’ Griekse inzending Songfestival al bekend TV-tip: Greece with Simon Reeve Griekse boeren botsen met politie in Athene Griekenland opnieuw in recessie Drie doden bij crash marinehelikopter Miljoenen illegale sigaretten onderschept Kos houdt referendum over vluchtelingen-hotspot Varoufakis lanceert nieuwe beweging DiEM25 Mediterrane monniksrob niet langer ‘ernstig bedreigd’ Blog: Carnaval en Dionysos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: