Griekse inzending Songfestival al bekend

ESC_Stockholm_2016Het Eurovisie Songfestival is nog ver weg, maar de Griekse deelnemer is nu al bekend gemaakt. Hiphop-band Argo uit Thessaloniki gaat namens Griekenland naar het liedjesfestijn.

Omroep ERT heeft dit bevestigd in een persbericht. Met welk nummer de band naar het Songfestival gaat is nog niet bekend, maar volgens de ERT wordt het een ‘positief, hoopvol nummer met verwijzingen naar de financiële crisis en de vluchtelingencrisis’.

Argo (dat eerder optrad onder de naam Europond) combineert traditionele Balkanmuziek met een hiphop-sound. De band bestaat uit Christina Lachana, Maria Venetikidou, Vladimiros Sofianidis, Kostas Topouzis, Ilias Kesidis en Alekos Papadopoulos. De bandleden stammen af van Pontische vluchtelingen en ze gebruiken traditionele Pontische instrumenten bij hun muziek, zoals de lyra en daouli. Ook duikt het Pontsiche dialect op in veel van hun nummers.

Het Eurovisie Songfestival wordt van 10 tot 14 mei gehouden in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Griekenland is (net als Nederland) ingedeeld in de eerste halve finale op 10 mei.

Vorig jaar werd Griekenland op het Songfestival vertegenwoordigd door Maria Elena Kyriakou. Met het nummer One Last Breath eindigde ze als 19e.

Advertenties

One Response to Griekse inzending Songfestival al bekend

  1. […] EU en IMF vertragen beoordeling’ Griekse inzending Songfestival al bekend TV-tip: Greece with Simon Reeve Griekse boeren botsen met politie in Athene Griekenland opnieuw in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: