Benzinebommen op huis Griekse staatsminister

aanslag_huis_FlabourariHet huis van de Griekse staatsminister Alekos Flambouraris was vannacht het doelwit van een aanslag. Gemaskerde onbekenden gooiden even na middernacht zo’n twintig  molotovcocktails naar de woning.

Flambouraris was thuis op het moment van de aanslag, maar bleef ongedeerd, De geïmproviseerde benzinebommen veroorzaakten wel schade aan de gevel van het huis in de Atheense wijk Exarcheia. Een auto van zijn beveiligingsteam vloog in brand, een ander voertuig raakte ernstig beschadigd door de explosies.

Het is al de tweede keer in een paar maanden tijd dat de woning van Flambouraris wordt belaagd. In november werd er ook al een brandbom naar zijn huis gegooid. De minister sprak toen van een ‘terroristische aanslag’.

Regeringspartij Syriza veroordeelde de aanval en verklaarde dat de aanval de democratie niet zal ondermijnen. Aanvallen op politici, banken en zakenmensen zijn niet ongewoon in Griekenland. Sinds 2010, toen de eerste bezuinigingsmaatregelen werden ingevoerd, is het aantal aanvallen op politici toegenomen.

One Response to Benzinebommen op huis Griekse staatsminister

  1. […] houden ‘sit-down’ voor vluchtelingen Benzinebommen op huis Griekse minister Flabouraris Griekenland gestegen op anti-corruptie-index Zeker 24 migranten verdronken bij Samos Panathinaikos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: