Griekenland gestegen op anti-corruptie-index

TI_index2015_corrupteiGriekenland behoort tot de landen die op het gebied van corruptiebestrijding sinds 2012 flinke  progressie hebben geboekt. Dat blijkt uit de jaarlijkse corruptie-index van Transparency International (TI).

Bij het opmaken van de jaarlijkse index kijkt Transparency International naar corruptie in de openbare sector in 168 landen. Er wordt onder meer gekeken of er sprake is van een vrije pers en in welke mate omkoping door regeringsleiders wordt bestraft.

Griekenland scoorde vorig jaar 46 punten en bezet daarmee de 58e plaats (tussen Ghana en Roemenië). In 2014 stond Griekenland met 43 punten op de 69e plaats, in 2012 scoorde het land 36 punten. Een hoge score betekent dat een land weinig corrupt is. Een land waarin zo goed als geen corruptie is, krijgt 100 punten. Bij nul punten is een land extreem corrupt.

Denemarken is al twee jaar het minst corrupte land (91 punten), gevolgd door Finland (90), Zweden (89) en Nieuw-Zeeland (88). Nederland en Noorwegen delen de vijfde plaats met een score van 87.  Noord-Korea en Somalië bungelen helemaal onderaan. Met acht punten zijn het de meest corrupte landen op de perceptielijst van TI.

2 Responses to Griekenland gestegen op anti-corruptie-index

  1. Rob Alberts schreef:

    Het gaat beter en wordt nog beter.

    Optimistische groet,

  2. […] houden ‘sit-down’ voor vluchtelingen Benzinebommen op huis Griekse minister Flabouraris Griekenland gestegen op anti-corruptie-index Zeker 24 migranten verdronken bij Samos Panathinaikos vult uit protest tribune met ballonnen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: