Varoufakis licht zijn plannen toe in Amsterdam

varoufakis_2Yanis Varoufakis komt begin april naar Amsterdam om zijn Europaplan toe te lichten. De voormalige Griekse minister van Financiën is een van de sprekers op het festival G10 van de economie & filosofie.

Begin deze maand werd bekend dat Varoufakis bezig is met het opzetten van een linkse Europese beweging: Democracy in Europe Movement 2025 (DiEM25).

De beweging wordt op 9 februari in Berlijn gelanceerd en gaat zich naar verluidt inzetten voor meer democratie in Europa en het stoppen van wat Varoufakis ‘de sluipende Europese fragmentatie’ noemt.

Varoufakis was van januari tot juli 2015 minister van Financiën. Een dag na het referendum van 5 juli stapte hij op. Varoufakis was fel tegenstander van de harde voorwaarden van het nieuwe Europese reddingspakket voor Griekenland.

De G10 van de economie & filosofie wordt op 1 en 2 april in Amsterdam gehouden. Op het festival zullen tien economen en filosofen van internationale allure hun visie geven op de ontwikkeling van de samenleving in de komende tien jaar.

Tijdens het festival in Amsterdam zal ook het nieuwe boek van Varoufakis officieel worden gepresenteerd.


 

varoufakis_boek_kleinDe economie volgens Yanis Varoufakis – zoals uitgelegd aan zijn dertienjarige dochter

Economie uitgelegd aan mijn dochter bij Bol.com

2 Responses to Varoufakis licht zijn plannen toe in Amsterdam

  1. […] Zeker 24 migranten verdronken bij Samos Panathinaikos vult uit protest tribune met ballonnen Varoufakis licht zijn plannen toe in Amsterdam Griekse minister: ‘België vroeg om push-back van migranten’ Beeldjes Artemis en Apollo […]

  2. […] 1 en 2 april komt Varoufakis  naar Amsterdam om zijn plannen voor Europa toe te lichten. Hij is dan een van de sprekers op het festival G10 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: